Muut tuotteet

Epoksipinnoitus

Epoksipinnoitus

Epoksipinnoituksessa on valittavissa pinnoitteelle erilaisia koostumuksia ja paksuuksia. Onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi tulee lattiaan valita oikeanlainen pinnoite ja -työmenetelmä.

Ennen varsinaista pinnoitusta tulee pohjatyöt tehdä huolellisesti. Lattiasta tulee poistaa vanha pinnoite ja epäpuhtaudet. Yleensä lattia puhdistetaan hiomalla lattia timanttilaikalla. Jos lattia on kulunut, voidaan lattia tasoittaa ennen pinnoitusta. Lattiatasoitten tulee olla riittävän vahva ja pinnoitevalmistajan hyväksymä tasoite. Lattian pinnoitustyö tehdään lyhimmillään kahtena päivänä. Ensimmäisenä päivänä tehdään lattian hionta ja betonin pohjustus. Pohjustuksen tehtävänä on tehdä betoni tiiviiksi sekä toimita lopullisen pinnoitteen tartuntana. Pohjustus voidaan tehdä erillisellä pohjustukseen tarkoitetulla epoksilla tai ohennetulla pinnoitteella. Pohjustusvaiheessa, ennen pohjusteen levittämistä voidaan paikata lattiassa olevia halkeamia. Halkeamat paikataan epoksimassasta ja hienosta hiekasta tehdyllä täyteaineella.

Varsinainen pinnoitus tapahtuu seuraavana päivänä. Ennen pinnoitusta voi vielä tarvittaessa tehdä korjauksia pohjustukseeen. Tällaisia tarpeita voi olla esimerkiksi se että lattia on imenyt pohjustetta niin paljon että lattia ei ole täysin tiivis. Tai levitystelasta on saattanut irrota karvoja pinnoitteeseen. Nämä karvat kovettuvat ja jäävät teräviksi kohoumiksi lattiaan. Tällaiset kohoumat tulee poistaa lattiasta ennen lopullista pinnoitusta. Valmis epoksipinnoitettu lattia on uutena pinnaltaan kiiltävä. Tällöin lattia saattaa olla liukas.  Liukautta voi ehkäistä sekoittamalla pinnoitteen sekaan sopivan raekokoista karhennushiekkaa. Hiekka lisää myös pinnoitteen kestävyyttä. Epoksipinnoitteet ovat yksivärisiä yleensä harmaan sävyisiä pinnoitteita. Pinnoitteita saa myös värikartan mukaan sävytettynä. Lisäksi pinoitettaessa on mahdollista tehdä erilaisia “koristeite” pinnoitteeseen. Tällaisia mahdollisuuksia on esimerkiksi tehdä “ohennekuviointi” ruiskuttamalla ohenninta märkään pinnoitteeseen. Ohennin tekee pinnoitteeseen eri sävyisiä kuvioita. Yleisin tapa koristella pinnoitetta on heittää märkään pinnoitteeseen värikkäitä koristelastuja. Tämä sopii erityisen hyvin vanhan lattian pinnoitusta tehtäessä silloin kun lattiassa on kulumaa ja lattiaa ei haluta tasoittaa ennen pinnoitusta. Lattian virheet korostuvat yksivärisessä lattiassa. Kun pinnoitteessa on koristelastuja, katse kiinnittyy enemmän lastuihin kun yksivärisen lattian epäkohtiin.

 

Oikea pinnoite oikeaan kohteeseen

Epoksipinnoitteita on erilaisia, vesiohenteisia ja liuotinohenteisia. Liuotinohenteisella pinnoitteella tehdään kestävämpiä ja monen vahvuisia pinnoituksia. Pinnoitteen vahvuus valitaan kohteen vaatimusten mukaan. Itse teen pääosin 1 mm vahvuisia pinnoituksia. Tämä on riittävän vahva pinnoite lattiaan jonka täytyy kestää auton nastarenkaiden kulutus. 1 mm pinta kestää myös kovempaakin käyttöä. Tällainen pinnoite kestää vuosia jopa autokorjaamon lattiassa. Kevyemmän kulutuksen lattioihin käytetään vesiohenteista pinnoitetta. Tämä pinnoite sopii myös tuoreelle lattialle joka ei ole valun jälkeen täysin kuivunut. Vesiohenteinen epoksipinnoite on hengittävä, se päästää lattiasta nousevan kosteuden lävitseen ylös päin mutta on vesitiivis niin että vesi ei pääse imeytymään betoniin pinnoitteen lävitse. Tällaista pinnoitetta voi hyvin käyttää myös kohteissa joissa lattiasta nousee maakosteutta.

Epoksipinnoitettu lattia on tyylikäs, helppohoitoinen ja kestävä lattiapinnoite.

 

luotettava kumppani